Koh Lipe

Koh Lipe és un flipe d’illa amb platges brutals, amb un molt bon fons marí per fer submarinisme, amb bars molt guapos per passar la nit i amb un ambient molt relaxat per parelletes, tot i que els viatgers solitaris també trobaran la seva cosa.

L’illa més meridional de Tailàndia, al mar d’Andaman, gairebé tocant a Malàisia, és un petit paradís on val molt la pena passar-hi uns dies. La forma més habitual d’arribar-hi és des d’illes com Ko Muk, Ko Lanta, Ko Phi Phi o Phuket, tot i que totes elles una mica lluny i, per tant, amb un bitllet de ferry bastant car (uns 60€ només anada!). Però també si som a Malàisia podem arribar-hi fàcilment des de l’illa de Langkawi, que es troba a només una hora de vaixell de Koh Lipe i per la meitat de preu, uns 36€ el trajecte. L’únic afegit és que s’ha de travessar la frontera entre els dos països, que per la majoria de viatgers només suposa un tràmit de control de passaport, i pagar una taxa de 200 baht perquè som dins un parc nacional.

És una illa petita que podem creuar de punta a punta en 20 minuts a peu. Tot i que és més car que la mitjana tailandesa, hi ha allotjaments per a tots els gustos, des de hostels per 10€ (que estan molt i molt bé) fins a resorts amb piscina davant la platja. A l’illa hi ha tots els serveis, inclosos caixers automàtics i canvi de moneda, i també restaurants per a tots els gustos, amb tailandesos més barats o internacionals més cars o de peix fresc.

El diving és un dels punts forts de l’illa. També és més car que a altres punts de Tailàndia. Com a referència, el 2023 una jornada amb 2 fun divings costa a 3000 baht (uns 83€). Un lloc imprescindible per bussejar és Stonehenge, amb un corall meravellós i molta varietat de fauna marina. Per cert, també està força bé l’snorkel des de certs punts de l’illa.

Deixa un comentari

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close